/ НС
Честито Рождество Христово! Отново е Коледа - време за радост, за споделяне, за семейството, за обич. Това каза председателят на Народното събрание Цвета Караянчева във видеообръщение, публикувано в профила й във Фейсбук.

Председателят на парламента се обърна с болка към онези български семейства, които са загубили близки по време на пандемията от Ковид-19.

"И край моята коледна трапеза ще има един празен стол. Столът на моя силен, добър, благороден баща. С най-дълбока искреност изказвам съболезнования към всеки, загубил свой любим човек. Нека да намерим утеха в най-хубавите си спомени за тях и да се молим да почиват в мир. Да изкажем почит пред паметта им, като пазим себе си и околните, за да помогнем за ограничаването на заразата и да облекчим огромната тежест върху нашите герои медици", заявява Цвета Караянчева.

Дори и в най-трудните моменти Коледа винаги носи утеха и оптимизъм, изтъкна Караянчева.

Тя вярва, че с идването на ваксините животът постепенно ще започне да се връща към обичайния си ритъм. Но вярва и във важността на един друг тип имунитет - този срещу цинизма, егоизма, фалшивите новини и безразличието към ближния. "Изграждането на този имунитет зависи от всеки един от нас", добави председателят на парламента.

Светлината на рождествения празник и неговото послание за доброта и обич са най-големия урок за всички ни. Пожелавам на всички много здраве, щастие и късмет. Честита Коледа!, завършва видеообръщението си Цвета Караянчева.