/ БГНЕС
Сутринта отново ще е студено с минимални температури между минус 10 и минус 5 градуса, в София - минус 8, съобщиха от НИМХ. През деня ще е предимно слънчево, след обяд от северозапад облачността, средна и висока, ще се увеличава. В Източна България ще духа слаб юг-югозападен вятър. Максималните температури ще са между 0 и 5 градуса, в София 0 градуса. Атмосферното налягане ще се понижи и ще е близко до средното за месеца.

Над Черноморието ще е предимно слънчево, след обяд облачността, средна и висока, ще се увеличава. Ще духа слаб юг-югозападен вятър. Максималните температури ще са 2-4 градуса. Температурата на морската вода е около 9-10 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен западен, по най-високите части до силен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около минус 2 градуса, на 2000 метра - около минус 8 градуса.

През празничните дни ще духа до умерен, северно от планините временно силен югозападен вятър.

Температурите значително ще се повишат и в събота в повечето райони минималните ще са положителни, а максималните ще са между 11 и 16 градуса.

Облачността ще е променлива, без валежи. 

В неделя облаците от запад ще се увеличат и на места в Северозападна България може да превали слаб дъжд.

В началото на следващата седмица времето ще е предимно облачно. Слаби валежи от дъжд се очакват в северните и западните райони. Въпреки това температурите ще останат високи. Минималните ще са положителни, а максималните ще достигат 10 - 15 градуса.
НИМХ, БТА