/ БТА
Емблематични сгради в София бяха осветени в цветовете на националното знаме на Украйна. Днес се навършват две години от началото на войната с Русия.

Украйна сгради
БТА


Войната на Русия срещу Украйна: Числата са стряскащи, какво стои зад тях (ОБЗОР)

Украйна сгради
БТА


Осветени бяха са сградите на Народното събрание, на Министерския съвет, НДК, както и на Столичната община.
 

Украйна сгради
БТА

По-рано в събота в столицата започна шествие под наслов "Украйна: Две години борба за живот, свобода и демокрация! Две години заедно и до победата на Украйна".

България Украйна
БТА


Негови организатори са Гражданско движение "БОЕЦ", Сдружението на украинските организации в България "Мати Украйна" и Интеграционно образователния център "Украински Вулик".
 

България Украйна
БТА


Гражданите временно спряха движението на Орлов мост.

Преминавайки покрай руската църква „Свети Николай Мирликийски“, се стигна до напрежение между част от протестиращите и хора, стоящи пред пред храма, предаде БТА. Полицията не допусна ескалация.


Живеещи в Бургас и околността украинци пък "арестуваха" символично Владимир Путин. Антивоенен митинг срещу войната в Украйна се проведе пред паметника на Альоша в града.
 

България Украйна
БГНЕС


Нестихващият ужас в Украйна: Срутени градове и разрушени съдби (ГАЛЕРИЯ)

Участниците в митинга призоваха за затвор на Путин и символично поставиха кукла с образа му в килия. "Путин е убиец"- скандираха протестиращите срещу военната агресия и геноцида срещу украинския народ от неговия режима.

На митинга присъстваха и руснаци, противници на режима на Путин, но се оказаха нежелани на протеста от украинските граждани, според които всички руснаци носят вина за войната на Русия към Украйна.
 

България Украйна
БГНЕС


Във Варна българи и украинци почетоха паметта на загиналите като поднесоха цветя пред паметника на украинските войни в Морската градина.
 

Варна украинци
Булфото


Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
 
БТА/БГНЕС