Изоставените ученици в Испания: В хотела имаше наркомани и пияници
Изоставените ученици в Испания: В хотела имаше наркомани и пияници / Thinkstock/Getty Images

„В двузведния хотел беше много мръсно, във ваната имаше черни неща, а в някои стаи нямаше канали, условията бяха много лоши". Това разказа пред бТВ Анна-Мария Тарасова, ученичка в 8 клас в Търговско-банковата гимназия в София. Тя е едно от децата, които останаха без настаняване в обещания им хотел в Испания от туроператорската фирма „Гъливер травел".

16-годишната Илина Царска пък разказа, че в хотела, в който са спали първата нощ, е имало наркомани и пияници, които са се държали неадекватно. „Условията не бяха подходящи за ученици", категорично е момичето.

Децата потвърдиха, че от вчера са настанени в нов 4-звезден хотел. Те обаче знаят, че са платени само две нощувки и нямат представа дали екскурзията им ще продължи до вторник, за което са платили техните родители.

Вчера стана ясно, че деца от 8, 9 и 10 клас от Търговско-банковата гимназия са спали в хотел с условията на бежански лагер, защото при пристигането в Испания се оказва, че нощувките на групата не са платени. Родителите на учениците са платили за екскурзията още през февруари, парите обаче не са стигнали до испанската агенция посредник.

Средствата са били достатъчни само за първите две нощувки в Любляна и Кан, за нощувката в Испания парите са дали шофьорите на автобуса и някои от възрастните в автобуса.

И тази сутрин имаше гневни родители пред офиса на българския туроператор в София. Там беше и шефката на фирмата Ирена Гришева. Тя обяви, че фирмата не носи отговорност за условията в хотела, защото имало разминаване в категоризацията между България и Испания.