Чисто практично най-добре би било в един бъдещ кабинет от „Продължаваме Промяната” да не бъдат Кирил Петков и Асен Василев. Това каза председателят на ПГ на „Има такъв народ” Тошко Йорданов пред NOVA. Той уточни, че от ИТН нямат проблем с ПП като политическа сила.

На въпрос коя фигура от парламента би била консенсусна и подходяща за премиер, той каза: „Ако отговоря, би било тежка спекулация. Мога да кажа, примерно, Ива Митева би била прекрасен министър-председател. Ето чиста спекулация с лека закачка”, подчерта Йорданов. 

За премиер от ПП, уточни: „Ние не бихме възразили, на който и да е, ако не се казва Кирил Петков или Асен Василев. Не мисля, че ще имаме проблем с някой друг. Ако се стигне дотам и четирите партии решат, че премиерът ще е от ПП, ако той се казва по друг начин, освен тези две имена, не мисля, че има проблем от наша страна”, добави той. 

„Продължаваме промяната“ върнаха мандата на президента Радев (ВИДЕО)

Подходящ ли е Никола Минчев за министър-председател, Йорданов каза: „В името на България можем да приемем и това, въпреки че в парламента мина през правилника доста грубо няколко пъти, заради което беше и отстранен. Но не мисля, че това би било препъни камък”, е неговото мнение.

Йорданов обаче смята, че решението за премиер трябва да бъде общо, а не еднолично. 

Той уточни, че в зародилия се проблем между ИТН и ПП те не са започнали да говорят срещу колегите си. По думите на Йорданов Трифонов не е човек, който провокира конфликт.

„Но понеже е директен - неговите думи се помнят повече. Но истината е, че той не е провокирал този конфликт, не е започнал пръв и не е казал една лоша дума пръв”, каза председателят на ПГ на ИТН.

Според него настоящият парламент, при добър, практичен подход от третия мандатоносител, би могъл да съществува и да има ново правителство.
NOVA