Индийски парламентаристи пристигат на посещение у нас
Индийски парламентаристи пристигат на посещение у нас / cнимкa: Sofia Photo Agency

Делегация на Долната камара на парламента на Индия, водена от председателя на парламента Сомнатх Чатърджи, пристига днес на тридневно посещение у нас по покана на председателя на Народното събрание Георги Пирински, съобщиха от парламентарния пресцентър.

Пирински ще посрещне госта си в 10 часа пред парадния вход на парламента. В официалната среща ще участват зам.-председателят на НС проф. Любен Корнезов, председателят на Парламентарната група за приятелство България – Индия Снежана Гроздилова и народните представители Иван Гризанов, Петър Кънев и Муса Палев. Председателят на Долната камара на индийския парламент ще се разпише в официалната книга за гости на Народното събрание. По-късно индийският гост ще поднесе венец на паметника на Незнайния воин и ще разгледа храм-паметника "Александър Невски". Индийската парламентарна делегация ще бъде приета от президента Георги Първанов и ще се срещне с вицепремиера и министър на извънредните ситуации Емел Етем.

В сряда индийската делегация ще бъде приветствана в пленарната зала на Народното събрание. След това е предвидено посещение на училище „Индира Ганди” в Люлин, Националния исторически музей, Народната библиотека „Св.Св. Кирил и Методий” и Софийския университет “Св.Климент Охридски”, където ще се срещнат с преподаватели и студенти от специалност „Индология”. На 19 юни индийските парламентаристи ще посетят Велико Търново.