Имами у нас подпомагат трафика на ДАЕШ през България
Имами у нас подпомагат трафика на ДАЕШ през България / БГНЕС
Имами у нас подпомагат трафика на ДАЕШ през България
85762
Имами у нас подпомагат трафика на ДАЕШ през България
Имами у нас подпомагат трафика на ДАЕШ през България
  • Имами у нас подпомагат трафика на ДАЕШ през България
  • Имами у нас подпомагат трафика на ДАЕШ през България

Имами в България подпомагат трафика на ДАЕШ през страната ни и проповядват джихад. Това каза бившият премиер и председател на "Център за анализи и управление на рискове" Иван Костов на семинар за неоосманизма.

Според неговия анализ в България се обучават религиозни водачи, които ще бъдат използвани като инструмент за турския политически ислям.

Мюсюлманите у нас са защитна стена срещу радикалния ислям

Институциите в Турция се ислямизират, а Дианета се намесва в политиката на страната, сочи анализът на Иван Костов.

"Интервенциите в религиозните дела на българските мюсюлмани и ислямизирането на ромските общности се осъществява от Турция и други ислямски страни. След появата на ДАЕШ ограничението на плацдарм на екстремистите в България се разшири. Част от стотиците българи, които са завършили религиозни училища в Йордания, Египет, Саудитска Арабия, където бяха приютени в медресета и пансионати на мюсюлмански братя, станаха салафити и уахабити", каза той.

"Сега като имами подпомагат трафика на ДАЕШ през България, прокламират зверствата й, проповядват и налагане на шериата. Уязвими за техните проповеди и въздействия са на първо място конвертитите - бивши атеисти, най-често християни, приели исляма, които са податливи на крайни внушения", посочи Костов.

Тайни ислямски пансиони у нас отглеждат деца

"Това са предимно роми, които често пътуват в Европа. Там се свързват с крайни ислямисти, радикализират се и изграждат логистика на ДАЕШ", поясни той.

Така според Костов затворените общности на българските мюсюлмани са втората уязвима група. "Фактите свидетелстват, че вместо да се противопостави на крайните ислямисти, мюсюлманското вероизповедание ги внедри сред най-уязвимите ромски и българо-мохамедански общности", твърди той.

България - начело в черния списък на "Наръчника за кандидат бежанеца"

"Според мащабно социологическо изследване на българските мюсюлмани 4,4% от тях са радикализирани или близо 25 400 души. Те считат, че ако се наложи е редно човек да жертва живота си в защита на своята религия. А 1,4%, над 8000 души, отговарят, че при определени обстоятелства тероризмът може да бъде оправдан", заяви още той.

Иван Костов допълни, че въпреки заявките на турските власти, границата ни със съседната страна е главният вход за нелегални имигранти.

Имами у нас подпомагат трафика на ДАЕШ през България
netinfo