Ирина Костова
Ирина Костова / БГНЕС
Има голяма опасност два проекта по Норвежката програма да бъдат прекратени, заяви служебният министър на околната среда и водите Ирина Костова. Ако това се случи България ще претърпи финансови загуби, а имиджът на ведомството в очите на международните партньори сериозно нарушен, заяви екоминистърът.
 
Одитът на служебния министър и неговия екип показва, че проектите са сключени по време на управлението на втория кабинет на Бойко Борисов и трябва да бъдат завършени в края на април.
 
Коя е Ирина Костова - служебен министър на околната среда и водите

"По Норвежката програма има 38 проекта по две програми. Тези проекти са сключени в средата на 2015 г. и трябва да завършат до 30 април 2017 г. След анализа, който направихме, установихме, че два проекта са рискови", обясни Ирина Костова.

Ирина Костова
БГНЕС

Става дума за проектите "Изграждане на геоинформационни системи за управление на водите" и "Подобряване информационната система за национална система за мониторинг на биологичното разнообразие". И на двата проекта възложител и бенефициент е Изпълнителна агенция "Околна среда".
 
"Опитваме се да подпомогнем работните групи по тези проекти и да направим така, че договорите да не бъдат приключени", уреди Ирина Костова.