„Преминах през болестта преди 8 месеца. В началото страха беше повече и нещата се случваха различно. Познанията и уменията на здравната система не бяха същите. Сега системата е по-подготвена и е на по-високо ниво“. Това заяви за „Неделята на NOVA” председателят на социалната комисия в НС д-р Хасан Адемов.

Той коментира и темата за парите и социалните помощи в държавата и „Бюджет 2021“.

„При положение, че в държавния бюджет се налива голям ресурс, не можем да кажем, че няма достатъчно средства в него за осигуряване. Това което е важно да отбележим е, че що се касае до бюджета на държавното обществено осигуряване, финансирането на мерките за следващата година са на базата на дългово финансиране. Огромният дефицит от над 6 млрд. насочва мисленето към това, че този бюджет, в този си вид, слага началото на края на финансовата стабилност на страната. Пенсионният бюджет очевидно е насочен към предстоящите избори“, смята Адемов.

„За фонд „Пенсии“ са предвидени рекордните 1млрд. и 70 млн. лв. за следващата година. Не казваме, че това е лошо, защото българските пенсионери са с най-нисък доход в целия ЕС. Искам да отбележа, че няма смислено обяснение на факта, че минималният и максималният размер на пенсиите се увеличават от началото на годината, а всички останали пенсии от 1-ви юли 2021 г.“, добави Адемов.
NOVA