Хамстера остава окончателно в ареста
Хамстера остава окончателно в ареста / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Хамстера остава окончателно в ареста
54980
Хамстера остава окончателно в ареста
  • Хамстера остава окончателно в ареста

Софийският апелативен съд (САС) остави в ареста Антон Петров-Хамстера, Мистър България 2003 Мирослав Йончев и охранителя Цветко Цветков.

Тримата бяха задържани миналата седмица и обвинени за участие в организирана престъпна група за трафик на хора и склоняване към проституция.

Съдът прецени, че показанията на потърпевши са достатъчни, за да се направи обосновано предположение за авторство на престъплението.

Мисис България-Свят 2008 Ралица Тодорова, например, описва, че модната агенция "Май Ейджънси", в която е съдружник Мирослав Йончев, всъщност осигурявала проститутките за отбрани мъже, които искали да получат сексуални услуги. По думите на Тодорова групата уреждала дори и поп-фолк певици, които също да проституират.

Тези твърдения бяха отречени от съпругата на Йончев Симона: "Моят съпруг е постигнал това в спорта и модата, което е постигнал Христо Стоичков във футбола. Мирослав Йончев като българин е подписал договор с една от най-големите модни агенции, може да се съпостави с Барселона".

Свидетелските показания бяха разкритикувани и от адвоката на Йончев Росен Кацарски: "Трябва да съберем доказателства, които да докажат, че тези показания са едностранчиви и целят единствено вменяване на вина в Мирослав Йончев".

Според показанията на Тодорова в случая бил замесен и бившият сътрудник на ДАНС Алексей Петров, за чиято дясна ръка е сочен Хамстера.