Гледат първото в България дело за конфликт на интереси
Гледат първото в България дело за конфликт на интереси / Sofia Photo Agency
Гледат първото в България дело за конфликт на интереси
22080
Гледат първото в България дело за конфликт на интереси
  • Гледат първото в България дело за конфликт на интереси

Първото в България дело по Закона за конфликт на интереси стартира в Пазарджик. Административният съд в града даде ход на делото срещу общинския съветник от "Коалиция на предприемачите" Иван Иванов.

Делото е образувано по доклад на Комисията по предотвратяване и разкриване на конфликт на интереси в местния общински съвет. Общинският съветник Иван Иванов беше предаден на съда преди около два месеца заради договори на него и сина му на фирми с Общината в разрез с действащия закон.

Иванов е собственик на строителни фирми и има няколко сключени договора с общината за доставка и монтаж на бетонови и циментови плочки и бордюри. Охранителната фирма "Аргус" е на неговият син. Същата и в момента охранява училищата в града, както и най-големия парк "Острова".

Иван Иванов не се яви в съдебната зала и бе представляват от адвокат Георги Попов. Общинският съветник от "Коалиция на предприемачите" не отрича, че са факт договорите му с общината. Ако се докаже неговата вина в съда, той ще трябва да напусне Общинския съвет на Пазарджик.

Местната комисия за разкриване на конфликт на интереси проверява още няколко общински съветници. За всички тях има подадени конкретни сигнали, че дейността им съвместно с местната община нарушава закона.

Други новини от Пловдив