/ NOVA
Със скандирания „Мая вън“ и „Къде е Христо Иванов“ сподвижници и представители на ГЕРБ се събраха на спорния строеж на подпорна стена на „Алепу”, съобщава БНР. 

„Светът не е виждал подпорен хотел. За да се укрепи свлачището строят хотел. Това е безумие. За това ли новото сформирано мнозинство набързо се опита да придобие с подставени лица този подпорен хотел и по този начин да довърши хотела?”. попита Бойчо Георгиев. Общинският съветник от ГЕРБ е и бивш шеф на Регионалната екоинспекция.



Народният представител Живко Табаков от ПГ "Изправи се! Мутри вън!" предлага създаването на комисия за разследване на т.нар. "подпорна стена" в "Алепу", съобщиха от партията.

Ще бутат ли строежа на „Алепу“ край Созопол? (ВИДЕО)

Табаков настоява за проверка на продажбата на въпросната "подпорна стена" - ваканционен комплекс, изграждащ се Шофьорския плаж.

От пресцентъра на ИМВ уточняват, че предложението на Табаков е публикувано във видеобръщение във фейсбук, в което се отправят и задочни въпроси към министър-председателя в оставка Бойко Борисов относно къщата му в Барселона, "Кумгейт", "Апартаментгейт", "Суджукгейт", "Ало, Ваньо", и е в отговор на състоялата се по-рано днес протестна акция в местността Алепу с участието на членове и симпатизанти на ПП ГЕРБ.



Във видеото Табаков настоява за проверка на състоялата се в края на април продажба на т.нар. "подпорна стена". В прессъобщението се посочва, че съпругът на вицепремиера
Екатерина Захариева е архитектът на така наречената "подпорна стена" и се изтъква, че това е причината над строежа да има "политически чадър".

Административен съд-Бургас обяви строежа на „Алепу“ за незаконен


Табаков е припомнил думи на Бойко Борисов, според които излетият бетон е "къщички за птици". В съобщението от ИМВ припомнят, че още на 30 април Мая Манолова лично е отишла в местността Алепу, където е заявила, че за изливането на бетон на Шофьорския плаж правителството на Борисов продължава да мълчи.
БНР/БТА