/ NOVA
Целта е била да бъде набавена облага на други лица
Окръжната прокуратура в Бургас образува досъдебно производство срещу лице, нарушило служебните си задължения при издаването на разрешително за строеж на името на „Алепу вилидж“ АД. То е издадено за Курортен комплекс „Алепу вилидж“ (етапно строителство) – Първи етап „Укрепване на свлачище“, Втори етап „Курортен комплекс“, находящ се местността Алепу край Созопол. Целта е била да бъде набавена облага за други лица, като от тези действия могат да настъпят немаловажни вредни последици, съобщават от държавното обвинение.

Прокуратурата в морския град е разпоредила да бъдат изискани незабавно от Община Созопол заверени копия на издадените по този казус разрешения за строеж. Дадено е и указание да бъде  изискана и цялата документация,  в която са описани резултатите от извършени проверки на място от РДНСК – Бургас, както и доклад от началника на дирекцията. 

Съдът решава за строителството на Алепу

Трябва да бъдат разпитани всички лица, имащи отношение към предмета на досъдебното производство. Постановено е в хода на разследването да бъдат извършени и други действия, сред които назначаването на тройна техническа експертиза, съдебно-оценъчна експертиза и екологична такава.
NOVA