ГЕРБ, БСП и ДПС са партии на статуквото според Валери Симеонов
ГЕРБ, БСП и ДПС са партии на статуквото според Валери Симеонов / снимка: БГНЕС, архив

ГЕРБ, БСП и ДПС са партии на статуквото, това са партии, които до момента са играли театъра на управляващи и опозиция и са си сменяли местата, но ние нито сме имали реално управляващи, нито реална опозиция - такова мнение изрази в „Седмицата" на Дарик Валери Симеонов, съпредседателят на Национален фронт за спасение на България.

„За 24 години какво добро е стигнало България, благодарение на поредните управления, които е имала до момента. Аз мисля, че почти нищо. Ако се замислим в по-глобален план, кое се е подобрило? Икономиката, благосъстоянието, здравеопазването, образованието", запита Симеонов.

По думите му хората обедняват и "не случайно сме последната държава по приходи в ЕС", допълни той.

Като мотивация за Европейския парламент, Валери Симеонов изтъкна желанието им да поправят грешките и престъпленията „на тези, които преди нас са били в ЕС, носейки знамето на България".

По думите му това са били националните предатели, които са допуснали да се затворят блоковете на АЕЦ „Козлодуй", които са допуснали българските земеделци да взимат четири пъти по-ниски субсидии и редица други условия.

Относно референдума, предложен от президента Росен Плевнелиев, Симеонов заяви, че не е разумно заедно с евроизборите да се извършва подобно запитване. Той уточни, че не подкрепят това искане, защото е безсмислено.

„Безсмислено е, защото, за да бъде законен референдумът, трябва да събере толкова, колкото са гласували на предните избори", допълни Симеонов.

Цялото интервю с Валери Симеонов може да чуете на Radio.DarikNews.bg