Георги Пинчев се дърпа за Беронов
Георги Пинчев се дърпа за Беронов / netinfo

Само една партия от десния формат за преговори за общ кандидат-президент не подкрепя категорично Неделчо Беронов. Това е БЗНС на Георги Пинчев.

Според Георги Пинчев на изборите наесен само един човек може да спечели срещу Първанов и това е Бойко Борисов. По думите му, ако Първанов спечели втори мандат, ще трябва да благодари за това на Иван Костов.

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов заяви, че никой от воеводите не упълномощавал Георги Пинчев да обявява и от тяхно име, че не подкрепят Беронов. Въпреки заявката на Бойко Борисов, че няма да се кандидатира за президент от ВМРО смятат, че единствено той е с реални шансове да спечели срещу Първанов. Решението дали воеводите да застанат зад Беронов в името на общата кандидатура ще вземе ръководството на партията, заключи Каракачанов. От ДСБ отново бяха категорични, че следващият президент ще се казва Недевлчо Беронов. Зам.-председателят на партията Веселин Методиев каза, че тъмносините са готови да носят своята отговорност за тази кандидатури. Очаква се следобед зам.-председателите на осемте партии да се срещнат, за да обсъдят действията си в новата ситуация.