Генерален комисар ще стои начело на професионалното ръководство на МВР
Генерален комисар ще стои начело на професионалното ръководство на МВР / netinfo

Генерален комисар ще стои начело на професионалното ръководство на МВР, реши парламентът като прие на второ четене текстове от промените в закона за ведомството.

Заемащият висшата професионална длъжност в министерството ще ръководи дейността на главните и областни дирекции и ще се подпомага от заместници като броят им ще се уточни с правилника за прилагане на закона.

От позицията се обявиха против намерението помощниците на генералния комисар да са повече от един. Създава се допълнителна и ненужна администрация, смята Атанас Атанасов от ДСБ. Ако ще са трима, вече всичко е ясно – политическо парцелиране, заяви той.

При обсъждането на тази поправка във вътрешната комисия министър Михаил Миков увери, че няма да допусне политически назначения.

Междувременно Народното събрание удължи с 45 дни – до октомври, срока за работа на временна комисия за трагедията във влака София-Кардам.

От ДСБ поискаха тя да прекрати дейност, щом досега не е успяла да изготви доклада си.

Председателят й Камен Костадинов от ДПС обясни, че събраните материали по случа са нас 12 тома и необходимо още време за разглеждането им.