Facebook групата „Ден без Бойко Борисов” ядоса премиера
Facebook групата „Ден без Бойко Борисов” ядоса премиера / Sofia Photo Agency, архив
Facebook групата „Ден без Бойко Борисов" ядоса премиера
43047
Facebook групата „Ден без Бойко Борисов" ядоса премиера
  • Facebook групата „Ден без Бойко Борисов" ядоса премиера

Facebook групата „Ден без Бойко Борисов" ядоса премиера. Видимо подразнен той заяви, че инициативата сигурно е платена. В отговор тримата младежи, създали групата в социалната мрежа, заявиха, макар на шега, че чакат неговото контра финансово предложение и срещу добро заплащане биха направили „Ден с Бойко Борисов".

Макар да каза, че не знае за инициативата във Facebook - 5 юли, денят, в който преди две години ГЕРБ спечели парламентарните избори, да бъде обявен за ден без Бойко Борисов, премиерът заяви: „Недейте да идвате никъде на 5 юли. Не сте добре дошли тогава. Не ви каня, кое да подкрепя аз. Виждате ли каква глупост ме питате. Аз не съм ви поканил, ако искате идвайте. Що за глупост е това. На някакви, на които са им платили да го кажат, направили инициатива. Недейте идва, недейте показва булевардите, недейте показва метрото, недейте показва нищо".

Атанас Палов, който е сред тримата основатели на групата в социалната мрежа, обясни, че тя съществува от януари тази година, но набрала скорост през последните дни. Заимствали я от Полша.

„Не е оригинална идеята. В Полша имаше подобно събитие - ден без Катин. Един ден да не се говори за самолетната катастрофа в Катин, защото въпреки трагедията, е използвана за политически цели. Решихме да направим ден без Бойко Борисов, тъй като той е най-обсъжданата личност, събитие в българското медийно пространство", каза Павлов.

Тримата основатели са млади хора на по 25 години, току-що завършили студенти. Твърдят, че не са партийно обвързани и никога досега не се гласували на избори.