Два столични квартала са без парно
Два столични квартала са без парно / снимкa: БГНЕС

Абонатите на "Топлофикация-София" в ж.к. "Стрелбище" и ж.к. "Бели брези" са без топлоподаване от 17.00 ч., съобщиха от дружеството.

Причината е авария на главен топлопровод, поради което е спряно отоплението и топлата вода в района между бул. "Г. Делчев", ул. "Д. Атанасов", ул. "Кюстендил", ул. "Траянови врата" и ул."Тулча". Създадена е организация и ще се работи по възстановяване на топлоснабдяването.

С една пета се е повишила консумацията на топлоенергия в столицата поради ниските температури, съобщиха от "Топлофикация-София".

От дружеството уточниха, че при подавани общо 1114 мегавата мощност към топлопреносната мрежа в петък, днес сутринта са били подавани общо 1343 мегавата мощност. Причината са ниските температури, които са увеличили консумацията на топлоенергия, обясниха от дружество.

Във всички абонатни станции на столичната топлофикация постъпва вода за подгряване на вътрешните отоплителни мрежи с температура 55 градуса и няма сигнали за недостатъчно отопление.

Денонощните телефони на аварийните екипи са 951 52 58 и 951 51 96.

От "Топлофикация-София" съветват външните врати на сградите да се затварят плътно и да се изолират счупени прозорци на стълбищата, за да се избегне замръзването на радиаторите там. Обезвъздушителните тръби на вътрешната отоплителна инсталация, които са разположени в подпокривните пространства на сградите, също трябва да се топлоизолират, ако има опасност от замръзването им.