Девет жалби за оспорване на изборите в Перник са внесени в съда
Девет жалби за оспорване на изборите в Перник са внесени в съда / netinfo

Девет жалби за оспорване на изборните резултати от местните избори са внесени в Административния съд в Перник. Четири от завадените дела са за касиране на кметски избор.

Административният съд в Перник завежда четири дела срещу решение на общински избирателни комисии за избор на кмет. Едното заседание е днес по жалба на Коалиция Бъдеще за Граово, срещу избора на Христо Миленков за кмет на община Брезник. Жалбовносителят Васко Попов настоява за повторно преброяване на бюлетините. Пред магистратите се оспорва и кметския вот в община земен, пернишкото село Велковци и радомирското Кленовиц. Четири са и обжалванията на новоструктурираните общински съвети. Съставът на пернишкия минипарламент се оспорва от три политически сили, НДСВ, Лидер и БЗНС – Александър Стамболийски, които искат ново броене на големия брой недействителни бюлетини.

В Трън общинските съветници са предявили две партии, в Радомир – пет и в Брезник – една коалиция. Поради липса на правен интерес, едно от делата, касаещо избора на кмет в пернишкото село Драгичево, е прекратено.