/ БГНЕС
На предстоящото пленарно заседание в четвъртък народните представители ще гласуват Проект на решение за налагане на мораториум върху определени действия на държавни органи.

Предложението е на "Възраждане" и ако то получи подкрепа в зала, мораториум ще бъде наложен върху извършването на разпоредителни сделки с недвижимо имущество, собственост на "Мини Марица-изток" ЕАД, както и с недвижимо имущество държавна или общинска собственост, попадащо в обхвата на границите на концесионната площ по договор и др.

Освен това депутатите ще изберат и постоянни делегации на Народното събрание в международни организации.

Народните представители ще изберат постоянна делегация на Народното събрание в Парламентарната асамблея на НАТО, освен това народните представители ще изберат и постоянна делегация на Народното събрание в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа, както и в Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо сътрудничество и др.

Депутатите ще проведат първо гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за морските пространства, вътрешните водни пътища и пристанищата на Република България, както и второ гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Търговския закон. 
БГНЕС