Депутати от РЗС повдигат обвинение срещу Цецка Цачева?
Депутати от РЗС повдигат обвинение срещу Цецка Цачева? / Sofia Photo Agency
Депутати от РЗС повдигат обвинение срещу Цецка Цачева
25334
Депутати от РЗС повдигат обвинение срещу Цецка Цачева
  • Депутати от РЗС повдигат обвинение срещу Цецка Цачева

Депутати от „Ред, законност и справедливост" предупредиха, че обмислят да повдигнат обвинение срещу председателя на парламента Цецка Цачева заради принуда. От партията твърдят, че Цачева е казала на двама народни представители от РЗС да престанат да говорят против нея и премиера Бойко Борисов.

Лидерът на партията Яне Янев разказа какво се е случило и какви стъпки ще предприемат от РЗС: „Считате ли, че е нормално в демократична държава председател на Народното събрание да спре двама народни представители и да им каже да спрат от „Ред, законност и справедливост" да говорят срещу нея и срещу ГЕРБ, защото те имали и през тях минавала секретна информация, с която „нали знаете какво може да се случи". Това е чиста принуда. Ние в условия на демокрация ли живеем или в условия на Живковизъм?! Дали ще сезираме прокуратурата, зависи от това дали г-жа Цачева ще продължава да нарушава Конституцията и Правилника на Народното събрание, като ни връща въпрос след въпрос. Тази седмица върна два въпроса. И двата бяха адресирани до министър-председателя и тя ги определя като недопустими".

В отговор председателят на парламента Цецка Цачева заяви, че от началото на календарната година не е срещала независим депутат, каквито са тези от РЗС след разпадането на групата им. По думите на Цачева явно решението на председателския съвет РЗС да освободи стаята в парламента, която заемаха като група, ги е подразнило.