Във вторник от "Демократична България" ще внесат предложение за даване на военна помощ на Украйна. Това заяви по NOVA NEWS Владислав Панев, депутат от ДБ.

Кремъл: Доставките на оръжия за Киев приближават НАТО до военен сблъсък с Русия

„Законодателният процес трябва да започне да тече. Ние сме внесли около 20 законопроекта, все важни, предстои гласуването на бюджета”, изтъкна Панев. Той не вижда в гласуването за председател на НС оформило се мнозинство. „Дори да има някаква светеща лампичка, не мисля, че това е крайно решение”, каза Панев.

Той коментира, че идеята за ротационно председателство на НС е била по-добра от настоящото положение.

„Бяхме готови да издигнем кандидат, ако бяхме видели, че може да се събере мнозинство около такава кандидатура”, каза Панев. „Очаквахме да се намери решение. И то не политическо. По някакъв критерий, който няма да донесе допълнително напрежение”, каза Панев.

Вежди Рашидов е избран за председател на 48-ото Народно събрание

Относно отказа на ДБ да участва в преговорите с контактната група на Росен Плевнелиев и Соломон Паси, депутатът заяви, че в партията не смятат, че подобни разговори биха довели до позитивни резултати и решения.

От ДБ най-вероятно ще гласуват против кабинет с мандата на ГЕРБ. „Искаме да видим все пак какъв кабинет биха могли да предложат. Но ми е много невероятна хипотезата, че бихме могли да подкрепим такъв кабинет”, каза Панев.

NOVA NEWS