Да не подменяме историята, призова от връх Шипка Маргарита Попова
Да не подменяме историята, призова от връх Шипка Маргарита Попова / Пресцентър на президентството

Нека от този връх да дадем клетва да не подменяме историята, призова от връх Шипка вицепрезидентът Маргарита Попова. Над 10 000 души се събраха при Паметника на Свободата, за да отбележат 138-та годишнина от Освобождението на България.

"Скъпи съотечественици, родолюбци, нека от тук, от този връх, днес клетва да дадем да не подменяме историята, да радеем за родолюбиво образование, поверено в ръцете на просветени и на патриоти", каза в словото си вицепрезидентът Маргарита Попова.

По думите й не бива да има никакви пари - хиляди и милиони - за програми, в които да четем за съжителство и за присъствие, а за такива, в които да четем за робска участ, продължила пет века по българските земи и никога не изтрила от сърцата и душите ни идеала за национално обединение, за възход и напредък на Отечеството ни.

Сред официалните гости на честването на върха бяха зам.-министърът на отбраната Десислава Йосифова, зам.-министърът на образованието и науката Костадин Костадинов, кметът на Казанлък Галина Стоянова, кметът на Габрово Таня Христова, представител на Генералното консулство на Руската федерация в Русе, областните управители на Стара Загора и на Габрово, народни представители от Велико Търново, Габрово и Стара Загора.

Да не подменяме историята призова от връх Шипка Маргарита Попова
netinfo