/ БГНЕС
Заедно с тях изборният имунитет отпада и за трима общински съветници
Централната избирателна комисия даде разрешение за привличане и задържане като обвиняеми за петима души, сред които и независимият кандидат за кмет на община Несебър Николай Димитров. Той и в момента е кмет на община Несебър.

От решение на ЦИК става ясно, че тя дава разрешение за привличане и задържане като обвиняем по досъдебно производство по описа на Следствения отдел при Специализирана прокуратура лицето Николай Димитров. То е след постъпило мотивирано искане от главния прокурор.

Мащабна спецакция по морските курорти (ВИДЕО)

Избирателната комисия дава разрешение за привличане и задържане като обвиняем и на друг кандидат-кмет край морето - Атанас Япаджиев, който се бори за кметското място в Свети Влас
, община Несебър. Той е номиниран от листата на партия „Движение 21“.

След мотивирани искания ЦИК сваля предизборния имунитет и разрешава задържане като обвиняем на Петър Тодоров - кандидат за общински съветник в община Несебър, от листата на коалиция „БСП за България“.

Бюлетините в областните администрации са доставени почти навсякъде


Другите, за които дава разрешение за привличане и задържане като обвиняеми са: Георги Георгиев, кандидат за общински съветник в община Несебър от листата на коалиция „БСП за България“, Константин Лефтеров- кандидат за общински съветник на община Несебър от листата на партия „Движение 21“.

На 19 октомври прокурори и антимафиоти влязоха в дома на кмета на Несебър Николай Димитров. Къщата на градоначалника беше претърсена във връзка с разследване за търговия с гласове. Тогава проверки имаше и в жилищата на някои от кандидатите за общински съветници в общинския съвет в Несебър.