/ iStock/Getty Images
Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) организира националния щанд на едно от най-значимите търговски изложения за сектора на хранително-вкусовата промишленост в света - Gulfood, което се организира до 25 февруари в Дубай, ОАЕ, съобщиха от Агенцията.

В тазгодишното издание на събитието в националния щанд участват седем български малки и средни предприятия. Компаниите имат възможност да представят продукцията си на специална конструкция и да се запознаят с потенциални бизнес партньори от Близкия Изток, Азия, Африка и Европа и САЩ, като наред с да станат част от редица съпътстващи събития, които представят последните тенденции в сектора на хранително-вкусовата промишленост.

Gulfood 2021 се организира при засилени мерки за безопасност, свързани с пандемията COVID-19, която защитава стотиците изложители и посетители на търговския панаир.

Събитието, което се нарежда сред най-мащабните в света, е отличен инструмент за развитие на бизнеса, като официалната му статистика показва, че 71 на сто от изложителите реализират поръчки в първите 12 месеца след изложението в размер на до 500 000 долара, посочват от Агенцията.
БТА