Борисов съжали горчиво, че е летял с авиоотряда до Разград, обеща да върне парите
Борисов съжали горчиво, че е летял с авиоотряда до Разград, обеща да върне парите / снимка: БГНЕС, архив
Борисов съжали горчиво, че е летял с авиоотряда до Разград, обеща да върне парите
79868
Борисов съжали горчиво, че е летял с авиоотряда до Разград, обеща да върне парите
  • Борисов съжали горчиво, че е летял с авиоотряда до Разград, обеща да върне парите

Премиерът Бойко Борисов заяви, че съжалява горчиво, че е лeтял с "Авиотряд 28" за откриването на трибуната на стадиона на Лудогорец и каза, че е обиден, че го разпитват за 2900 лева. Борисов допълни, че ще върне парите за полета, а в момента се търсят начини това да бъде направено така, че да не е популистко.

Борисов летял до Разград с „Авиоотряд 28", за да спести пари

„Истински съжалих, че в 21 век трябва да обяснявам, че за 2900 лева, за да спестим 10 часа път, сме ползвали правителствен хеликоптер, който е за това - да се спестява време, тъй като на другия ден отивахме в Катар. А искахме да покажем на обществото в Разград, че и държавата прави нещо за тях. Горчиво съжалих за всичко това. Тази поговорка „Направи добро, за да изядеш дърво" е изключително важна за България. Защото Орешарски не летеше никъде и нищо не се строеше и за тази една година 10 млрд. загуби държавата, а на мен ми се прави сметка за 2000 лева като премиер. Търся начин и или ще ги върнем към отряда, или ще го измисля, за да не звучи популистки", заяви Борисов.

Премиерът каза, че истински го е заболяло, че въпросът за полета се поставя на дневен ред.

„За четири месеца над милиард само с моята воля е събрано в държавата. За 2500 лева да ми направите една седмица проблем, това ме обижда. Освен хеликоптер, има и камили, коне, може и пеша да се тръгне за Разград, но за 8-9 часа мога да свърша доста повече работа", допълни той.

На въпрос от строителния бранш за финансовите корекции по европейските програми, Борисов отговори, че такива са налагани от кабинета "Орешарски" с цел да унищожат кметовете на ГЕРБ.

„Тъпанарщина е в първия смисъл на думата и сега ще бръкнем от бюджета, за да платим тази глупост на Орешарски. И мен за 2500 лева ме разпитват една седмица, а за това никой не пита", каза още Бойко Борисов.

НСО допусна неизвестен мъж да застане до Борисов

Никой не попита и защо в началото на дискусията изненадващо зад гърба на премиера се появи млад мъж в костюм, който размаха над главата на министър-председателя монета от две стотинки. Никой от служителите на НСО не реагира в рамките на близо минута. Мъжът настояваше да разбере от Борисов защо върху монетата от две стотинки пише само България, а не Република България. Отговор така и не получи, а служителите от НСО все пак разбраха, че това не е част от сценария на събитието, а непознат мъж, който ръхомаха над главата на премиера. Сцената предизвика и купища забавни коментари във форумите и социалните мрежи в интернет.