НСО допусна неизвестен мъж да застане до Борисов (СНИМКИ)
НСО допусна неизвестен мъж да застане до Борисов (СНИМКИ) / снимки: БГНЕС

Охранителите на властта направиха гаф. НСО допусна неизвестен мъж да застане до гърба на министър-председателя Бойко Борисов, съобщава Нова телевизия.

НСО допусна неизвестен мъж да застане до Борисов (СНИМКИ)
netinfo
Това се случи по време на икономически форум.

НСО допусна неизвестен мъж да застане до Борисов (СНИМКИ)
netinfo
Неизвестният не беше агресивен и избра да развие пред премиера вижданията си за демокрацията у нас. Това обаче доведе до извеждането му от залата от охранители на НСО.

Междувременно от НСО изпратиха официално съобщение до медиите.

Те са категорични, че мероприятието е подсигурено с всички необходими предохранителни мерки, организиран е бил и пропускателен режим.

„Организаторите не са били предвидили баджове или други опознавателни знаци за поканените гости. Всички лица, влизащи в зала „София", са проверени за наличие на оръжия, взривоопасни, радиоактивни, леснозапалими материали и други общоопасни средства", допълват от службата за охрана.

Министър-председателят, като охранявано лице, при влизане в хотела и при придвижването му до и вътре в зала „София", е бил придружаван от екип за лична охрана, който е наблюдавал поведението и реакциите на присъстващите, за да идентифицира и пресече възможни опити за посегателство, уточняват в съобщението си НСО.

От становище на службата става ясно, че ситуацията не е била опасна за охраняваните лица и според професионалните стандарти и критерии, "възникналата ситуация с участие на гражданин, допуснат след проверка в залата, не е налагала прилагане на специални способи и техники за незабавното му задържане и извеждане".

"Служителите от личната охрана на министър-председателя са осъществявали постоянен визуален контрол върху поведението на този гражданин и на всички лица от близкото обкръжение", се казва в изпратеното съобщение.

НСО допусна неизвестен мъж да застане до Борисов (СНИМКИ)
netinfo