/ Георги Димитров
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отправи нови критики към българското правителство и президентство заради Северна Македония.

Договорът за добросъседство с Република Северна Македония е толкова точно и ясно разписан във всяка една сфера, че просто трябва да се изпълни от двете страни. Консултативният съвет за национална сигурност (КСНС) беше ненужен, той показа само тоталния хаос, в който се намира държавата.

По онова време имахме огромно желание България да помогне на нашите съседи, заяви Борисов и цитира договора за добросъседство.

Целта на вчерашния съвет на КСНС бе това, което президентът е обещавал, за да бъде преизбран на евроатлантическите партньори, да се откачи от него и да прехвърли всичко на нищо неподозиращия премиер. Вчера президентът Радев отне на премиера Кирил Петков всякаква възможност за маневри, посочи Борисов.

Борисов заяви, че президентството се явява като горната камара на парламента и от там се свеждат задачите както на правителството, така и на Народното събрание. Спомняте ли си КСНС, след който премиерът да не се изкаже, попита бившият министър-председател и добави, че заседанието на консултативния орган към президента е показал тоталния хаос, в който се намира държавата.

В момента карантината се явява „спасително салче” на президентство, правителство и парламент, коментира още лидерът на ГЕРБ и определи действията на председателя на Народното събрание като безотговорни.

Георги Димитров


Според Борисов инфлацията вече е над 30% в магазина и няма никакви мерки от страна на правителството.

Лидерът на ГЕРБ критикува и решението на управляващите за парите на пенсионерите.

Около Нова година нямаше никакви мерки, пуснаха хората да се заразяват, заяви Борисов.

Кирил Ананиев коментира, че ще имаме допълнителни разходи, които ще увеличат допълнително дефицита. Според Ананиев това ще дойде до проблеми с ЕС.