БНД държи на председателските места на комисиите по вътрешна сигурност и спорт
БНД държи на председателските места на комисиите по вътрешна сигурност и спорт / снимка: Sofia Photo Agency
Парламентарната група „Българска нова демокрация” ще настоява да запази председателските места на комисиите по вътрешна сигурност и спорт, каза за Дарик председателят й Борислав Ралчев.

Ето какво каза още той пред Дарик:

Не е неочакван ход, напротив НДСВ върви по тази линия, ако не по друг начин, по такъв начин утвърждава себе си. Правилникът им позволява чрез едностранни действия да направят такова заявление и оттук нататък ще се развие процедура по избиране на млади председатели.

Ще настоявате ли вашата група да има председател на някоя от постоянните комисии на парламента, предвид факта, че се оформяте като най-голямата група в опозиция?

Естествено, нали там си има правила, по които става тази деятелност. Има една цяла система, която канцелариите отработват. На нас ни е известна, ние имаме право на председателско място и малко повече от половината, което означава две.

Кои комисии ще настоявате да оглавите?

Най-малко тези, в които сме били досега, защото и двамата наши председатели са доказали, че са знаещи, можещи и утвърдени председатели и оттук нататък ще предоставим преценката на пленарна зала.

Откъде очаквате подкрепа? От мнозинството?

Предполагам, че ще има разум в мнозинството.