/ БГНЕС
Бизнесменът Петър Манджуков дари шест реанимобила на Военномедицинска академия. Символичното предаване на ключовете на ръководството на болницата се проведе пред един от входовете на ВМА.

„С г-н Манджуков дълго обсъдихме какъв да е характерът на дарението. Изповядвали сме един принцип, а именно - да е дълготраен актив за ВМА. Това са шест, най-висок клас, реанимобила. Това беше трудна задача за него, тъй като границите са затворени, а сроковете за доставка са много напред. Той се справи учудващо за нас, само за месец“, каза председателят на Националния оперативен щаб и началник на ВМА ген.-майор Венцислав Мутафчийски.

Петър Манджуков дарение ВМА
БГНЕС

"Искам да изкажа пред вас нашата най-дълбока благодарност, защото това е в името на нашите пациенти. В спешната помощ от изключително значение е как ще се постъпи в първите минути. Вие сте пример за редица богати и състоятелни хора за това как трябва да бъдат обърнати с лице към проблемите в здравеопазването", обърна се генерал Мутафчийски към бизнесмена. 

„Дойдох на мястото нарочно с моето семейство, защото е важен примерът, който, дай боже, да бъде последван“, заяви от своя страна Манджуков. 

„Бих желал това да е скромен пример, бизнесът трябва да застане зад държавата, той има голям ресурс“, добави Манджуков. „Обявил съм, че ще направя дарение от 1 милион“, каза още той, като уточни, че стойността на реанимобилите е около 700 хиляди лева.  Манджуков увери, че ще продължи да помага в битката с епидемията, но без да се изявява публично.