Автошествие и мирен протест се проведоха в Добрич в памет на 3-годишния Кристиян, който почина от тежки травми след катастрофа навръх Гергьовден.

Протестиращите призоваха за повишено внимание при шофиране в градски условия и справедливо наказание за водача, преминал на червено и предизвикал зверския сблъсък. При катастрофата бяха ранени още 9-гошината сестра и майката на момченцето.

Почина детето, ранено при жестоката катастрофа в Добрич

Протестиращите масово бяха облечени в червено, за да засилят вниманието към този цвят на светофара. Те издигнаха грамада от цветя и играчки в памет на Крис на кръстовището, където стана катастрофата, предава NOVA.

„Аз също имам деца - на 6 и на 9 години. Представям си как бих се почувствала аз на мястото на родителите! Призовавам всички да бъдем по-толерантни на пътя, да внимаваме и да спазваме закона”, заяви Боряна Георгиева.

3-годишно дете е в тежко състояние след катастрофа в Добрич

„За жалост ежедневно се отнемат много човешки животи, които просто отиват на небето, без да има наказани, без някой да си носи вината. Всеки трябва да носи своята отговорност и да се грижи за безопасността на другите”, заяви Ивайло Стоянов.

„Очакваме наистина органите да си свършат работата. Просто да няма укритие на извършителя и да има справедлива присъда. Да се кара разумно, защото на пътя има  невинни деца и семейства, чиято съдба може да бъде променена за секунди”, заяви Иван Иванов, чичо на Кристиян.

Дано Крис ни прости безхаберието и невниманието на възрастните и бързащите да хванат червения светофар! Защото ние няма да си простим!”, написаха организаторите в социалните мрежи.
NOVA