Автобуси осигуриха подкрепа за кабинета срещу студентите
Автобуси осигуриха подкрепа за кабинета срещу студентите / снимка: Sofia Photo Agency, архив, Юлиана Николова

Поддръжници на кабинета „Орешарски" се събраха в пространството между храм-паметника „Александър Невски" и Народното събрание и с възгласи „Подкрепа" засвидетелстват своите симпатии към управляващите. В тълпата в близост до северния вход на парламента има хора от Перник, Враца и от столицата, съобщава Нова тв.

Автобуси с общински служители от Перник са тръгнали тази сутрин, за да се включат в т.нар. "контрапротест" срещу студентското шествие, пише сайтът zaPernilk.com.

Хората започнали да се събират около 7 ч. на паркинга зад сградата на Общината в Перник и са реагирали гневно на въпросите на репортер накъде отиват и дали всъщност не са се отправили към София, за да се включат в контрапротеста.

Казали, че отиват да празнуват Деня на народните будители в близкото село Ярджиловци, но репортери на zaPernik.com проследили един от автобусите, който определено се насочил към столицата.

"Община Перник не е организирала и не изпраща в София никакви автобуси. Автобусите, за които има информация, се организират от БСП-Перник. В тях няма общински служители", заяви категорично самата Янакиева в ефира на Нова тв.

В коментар на кадрите, председателят на Общинския съвет, който е от ГЕРБ и е опонент на Янакиева, обаче заяви, че, напротив, в организираните автобуси има и общински служители.

Шествието на студентите започва от Ректората на Софийския университет в 11.00 ч.