Днес се проведе среща между подкрепящите правителството партии, в които уточнихме важните приоритети - законите по ПВУ, тези които ще направят възможно влизането на България в Еврозоната. Имаме воля да убедим европейските ни партньори, че отговаряме на всички изисквания за Шенген”, това заяви Десислава Атанасова, председателят на ПГ на ГЕРБ- СДС.

Атанасова поясни, че се е говорило и какви промени ще внесе МС, за да се заложи много повече на превенцията след наводненията.

Кирил Петков след среща с ГЕРБ: Имаме ясни приоритети и съгласие с тях и ДПС

“На срещата присъстваха и колеги от ДПС, които подкрепят Конституционните промени”, каза още Атанасова.

Тя коментира, че последната седмица преди местния вот би трябвало да има ваканция. “Ако има съгласие между нас последната седмица парламентът да не заседава, а да провежда заседанията извънредно във вторниците, за да наваксаме със законодателната програма. Това е добър вариант”, подчерта депутатът от ГЕРБ.

“Аз не знам кой от колегите ще предпочете кметския стол пред депутатската банка, сигурно ще има и такива, които ще опитат кметската надпревара. Не сме говорили за определен срок за почивка обаче, това ще стане след решение на НС”, подчерта председателят на ПГ на ГЕРБ. 
БГНЕС