Атанас Атанасов видя политически мотиви в случая с отвлечения Гунински
Атанас Атанасов видя политически мотиви в случая с отвлечения Гунински / снимка: Sofia Photo Agency

Най-вероятно една и съща групировка стои зад сегашното отвличане на 22-годишния Румен Гунински и предишните - на Киро Киров и Ване Сотиров, заяви пред PRO.BG бившият директор НСС Атанас Атанасов.

„Почеркът е един и същ. Това означава, че става въпрос за една и съща група, която е мощна, защото разполага с информация, не заради нещо друго", категоричен беше бившият депутат от ДСБ. В случая с отвлечения снощи Гунински, Атанасов коментира още, че не е изключено да има и политически мотиви. Според него този род престъпност вече се е превърнала в бизнес. „Тези хора нямат никакъв респект от властта! В противен случай отдавна трябваше да е пресечена тази престъпност", допълни още Атанас Атанасов.

„Не може да разчиташ само на ПР-акции, трябва много професионализъм в МВР", заяви бившият шеф на контраразузнаването. „Новата власт да си стегне обувките! За тези 3 месеца живееха в комфорт, а по отношение на борбата с престъпността има много високи обществени очаквания", категоричен е Атанасов. Според него големият проблем на МВР не е коя служба как ще се казва, а изтичането на информация.

„Тези хора явно разполагат с вътрешни източници, за да се предпазят от противодействията на полицията", така генерал Атанасов обясни факта, че досега няма разкрити престъпления за отвличания. „Държавата трябва да инвестира сериозно, за да бъде закупена специализирана техника. Трябва да има и специален екип, който да се занимава само с този вид престъпления", обясни Атанас Атанасов. „Не ми харесват много от нещата, които предлага новото ръководство в МВР, но все още им давам шанс", допълни бившият депутат.