"Разкритията ми за разпънатия политически чадър над “Александровска” болница са ядосали много хора. Вече получих няколко предупреждения и “приятелски” съвета да не се занимавам с темата". Това заявява на своя Facebook профил депутатът от ПГ на ГЕРБ-СДС проф. Костадин Ангелов, който е и бивш здравен министър и бивш директор на лечебното заведение.

Ангелов очаква да бъде "ударен от изпълнителната власт съвсем скоро".

Александровска болница с остър отговор на обвиненията на Костадин Ангелов

"Вместо незабавни действия по изнесените от мен данни за корупционни схеми и финансови нередности в “Александровска” болница, държавата в лицето на МЗ, започва активно търсене на компромати срещу мен. Жалко и долно мероприятие, обречено на провал. Разкритията ми обаче ще продължат", пише още той.

Ангелов: 300 души са уволнени от шефа на УМБАЛ „Александровска“ за година

"Съвсем скоро ще разберете каква е връзката между един апетитен терен (болничен комплекс) в идеалния център на София, розовото масло и пробиотиците", допълва още народният представител.

Преди няколко дни в съобщение, изпратено до медиите от предишния директор на болницата и настоящ депутат – проф. Костадин  Ангелов, се посочваше, че в лечебното заведение са констатирани различни нарушения, но въпреки сигналите на проф. Ангелов до различни институции, те не са реагирали.

По думите на Ангелов има „чадър“ над директора на Александровска болница и протекция от високо политическо ниво.

Задочният спор продължи и ръководството на лечебното заведение излезе с остра позиция по негов адрес. "Настоящото ръководство на Александровска болница завари лечебното заведение пред фалит, с над 70 млн. лева задължения", съобщиха от пресслужбата на болницата. И уточниха в отговор на твърденията на проф. Ангелов, че направените юридически и финансови анализи са установили редица проблеми, които е трябвало да бъдат спешно решени. Освен финансови и организационни, те са били и продължават да имат материално естество.