Костадин Ангелов
Костадин Ангелов / БТА
Времето на популизма изтича - спрете да мислите за политически рейтинг и имидж, заяви бившият здравен министър
Времето на популизма изтича. Трябват ни смелост, решителност, хладнокръвие и откритост. Спрете да мислите за политически рейтинг и имидж! Лекар предписва горчиво хапче и настоява пациентът да го изпие. Медикът е наясно, че ще отнесе критики и недоволство, защото болният няма да е щастлив от вкуса на лекарството. То обаче ще му помогне да се излекува. Това написа бившият здравен министър проф. Костадин Ангелов в своя Facebook профил.

"Новините са лоши. Почти 1900 нови случая на COVID-19. Близо 35% повече от миналия вторник. Вторник е денят, който определя седмичната тенденция и дава картина за хода на вълната. Хоспитализираните са 2702-ма. Според плана на МЗ, вече сме прескочили и последния критерии за влизане в жълта зона (над 2500 човека, настанени в лечебни заведения)", посочи той.

Проф. Костадин Ангелов: Опасявам се, че духът започва да излиза от бутилката

Ангелов посочва, че само за денонощие 250 души са приети в болница, а в интензивни отделения са с 21 повече в сравнение с предния ден и пресмята, че ръстът при хоспитализациите и настанените в интензивно е над 10% за последните 24 часа. 57 души са загубили живота си - рекорд от началото на четвъртата вълна, а скокът при смъртността е с повече от 15%.

14-дневната заболяемост за страната е 208 на 100 000 души или ръст с 8.5%.

До ден-два София ще светне в червено, а до края на седмицата и цяла България, коментира още Ангелов.