Надя Танева Агенцията за социално подпомагане
Надя Танева Агенцията за социално подпомагане / Министърът на труда и социалната политика
Министърът на труда и социалната политика Иванка Шалапатова назначи Надя Танева за изпълнителен директор на Агенцията за социално подпомагане (АСП), съобщиха от пресцентъра на министерството. Промяната е свързана с новата визия на ръководството на социалното министерство за ефективно управление на Агенцията и реформиране на системата за социално подпомагане, уточняват от пресцентъра. 

Надя Танева има управленски опит в социалната сфера, натрупан по време на над 20-годишния ѝ професионален стаж в системата на социалните услуги и социалното подпомагане. От 2010 г. до момента управлява Дирекция „Социално подпомагане“ – Пловдив. Преди това е общински съветник в община „Пловдив“, където участва в комисиите по „Здравеопазване и социални дейности“, „Подпомагане на социално слаби граждани“, „Младежта, децата и спорта“, „Закрила на детето“. Била е член и на Обществения съвет за развитие на социалните услуги в града. От 2016 г. е преподавател в Педагогическия факултет на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. В периода 2002 – 2010 г. заема длъжностите специалист „социален случай деца“ и заместник-управител на Център за настаняване от семеен тип „Детска къща“ – Пловдив. 

Надя Танева притежава образователна и научна степен „доктор“ от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Дисертационният ѝ труд е на тема „Социална интеграция и социално подпомагане на хората с увреждания“. Магистър е по специалностите „Управление на социално-педагогическите дейности с деца и юноши“, „Училищна педагогика“ и „Българска филология и етнология“.

При представянето на екипа си преди дни министър Шалапатова съобщи, че проверка е констатирала пропуски в работата на Агенцията по заетостта, което е довело до смяната на директора и назначаване на временно изпълняващ длъжността. Това решение не е израз на политически пристрастия, а е провокирано за общи усилия да постигнем прозрачност в работата на агенцията, коментира тогава министърът.
Таня Тодорова/БТА