съд
съд / Thinkstock/Getty Images
8 години затвор постанови Търговищкият окръжен съд за тийнейджър, подсъдим за убийство, изнасилване и две блудства. Жертви на Ахмед Дж. от Гагово са били възрастна жена и момиче от родното му село.

На 18 април 2015 г. тогава 15-годишният Ахмед срещнал на пътя между село Гагово и град Опака 74-годишна жена, която страдала от деменция и често напускала дома на сина си. Подсъдимият първоначално подминал жената, но после я настигнал. От разговора с нея разбрал, че възрастната жена има здравословен проблем.

Внуче спасило баба си от изнасилване, нападателят – за постоянно в ареста

За да се възползва от състоянието й, Ахмед я отклонил по страничен път, съборил я на земята, пребил я жестоко и я изнасилил. Няколко часа по-късно бабата починала. Тялото на жената било открито два дни по-късно от случаен минувач, който сигнализирал полицията.

На 20 ноември 2015 г. Ахмед нападнал и трудно подвижно 14-годишно момиче на улицата в село Гагово. Тийнейджърът е с лека умствена изостаналост и разстройство на сексуалния нагон, но съдебнопсихиатричната експертиза е категорична, че той е разбирал значението на деянията си и е осъзнавал тяхната противоправна същност.

Съдят ром за зверско изнасилване и побой над 87-годишна
 
При проведения по време на разследването следствен експеримент Ахмед сам посочил мястото, където е захвърлил пребитата и насилена възрастна жена и обяснил подборно действията си. В последната си дума пред съда той отрече да е извършил престъпленията, за които бе признат за виновен. Заради непълнолетната си възраст Ахмед ще търпи наказанието си в поправителен дом.

Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.