108 сънародници се прибраха в България
108 сънародници се прибраха в България / netinfo

Тази сутрин на летище Варна кацна самолетът на "Българиън еър чартър" с първата група от 108 евакуираните от Ливан български граждани. Полетът бе от град Алепо в Сирия.

Точно в 10,44 ч. на летище Варна кацна самолетът на "Българиън еър чартър" със 108 души на борда, които успяха да се спасят от бомбардировките в Ливан. В 8,50 ч. е излетял чартърът от Бейрут. Много деца имаше сред пристигащите. Най-малкото е момиченце на три месеца. Повечето от пристигналите българи са били далеч от огъня, но други са преживели последните дни в Ливан под тътена на бомбите и в постоянен страх. Повечето от сънародниците ни са от смесени бракове. На много от тях половинките им са останали там по една или друга причина.

Елия Владиславова и Ахмед Стамбули са семейство от 13 години и живеят в София. Тя българка, той – ливанец, останал тук заради нея. Децата им обаче – Мартин на 11 и Виктория на 5, всяко лято прекарват ваканцията си при баба и дядо в град Супи, Ливан. Заминали са преди десет дни, когато там все още беше спокойно. Днес се прибраха както и всичките наши 108 сънародници, които бяха на борда, живи и здрави.

Полетът е бил нормален, казват те и изказват благодарност на посолството ни в Ливан за добрата организация.