Очаква се сделката да бъде приключена през 2022 г.
Като част от стратегията си да предлага достъп до висококачествени фиксирани услуги на повече потребители, Vivacom продължава да разширява покритието си във Велико Търново, Горна Оряховица, Павликени, Севлиево, Бяла, както и до повечето населени места в региона.

Компанията е постигнала съгласие да придобие 100% от дяловия капитал на Телнет ООД – един от доставчиците с добре развита мрежа и дистрибуция в региона и дългогодишна репутация за качество и добро обслужване.

Телнет ООД предлага интернет и телевизия за частни клиенти, както и редица услуги за бизнес клиенти, сред които MAN услуги, хостинг, колокация, както и на индивидуални проекти за изграждане на кабелни системи. Операторът има присъствие в над 110 населени места в областите Велико Търново, Русе и Габрово.

С новото придобиване Vivacom ще комбинира своя дългогодишен опит в поддържането и предлагането на висококачествени телеком услуги с добре развитата локална инфраструктура на Телнет ООД, за да осигури достъп до новите технологии на още повече потребители.

Сделката подлежи на всички необходими одобрения от страна на съответните регулаторни органи и се очаква да бъде приключена през 2022 година.

В процеса на преговори и реализиране на сделката Телнет са съветвани от Raiffeisenbank (Bulgaria) EAD и CMS Sofia, а Vivacom – от Challenger Capital и Камбуров и съдружници.