Тадаръков дава пресконференция за САПАРД
Тадаръков дава пресконференция за САПАРД / netinfo
Изпълнителният директор на Държавен фонд "Земеделие" Димитър Тадаръков ще даде извънредна пресконференция във връзка със спирането на средствата по Програма САПАРД днес от 15 часа, съобщиха от фонда.

В началото на седмицата министърът на земеделието и храните Валери Цветанов обеща, че поредното спиране на пари по предприсъединителната програма САПАРД ще приключи с уволнения.

Цветанов обаче обясни, че настоящият директор на Държавен фонд „Земеделие” Димитър Тадаръков няма вина за нарушенията, тъй като те са отпреди 5-6 години. Сред спряганите за отстраняване от ведомството е заместникът на Тадаръков Владимир Карамишев. Името му не веднъж бе сред заподозрените за корупция и злоупотреби още, когато Асен Друмев оглавяваше Фонда.

В началото на месец март ЕК замрази финансирането по мярка 2 за подобряване преработката и маркетинга на селскостопански и рибни продукти. В края на миналата седмица пък от ЕС ни препоръчаха да прекратим плащанията и по още две направления по САПАРД – за развитие на икономическата дейност в селското стопанство и за инвестиции в земеделските стопанства. Вчера стана ясно, че причина за спирането на плащанията са фалшиви документи.