Над 530 свободни работни места са обявени на 4 трудови борси у нас
Над 530 свободни работни места са обявени на 4 трудови борси у нас / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Над 500 свободни работни места са обявили работодатели по време на четирите трудови борси, проведени от Агенцията по заетостта през февруари и март, съобщават от пресцентъра на агенцията. Борсите са били посетени от 823 лица, търсещи работа.

Три от борсите са били специализирани в областта на селското стопанство, туризма и шивашката индустрия. Обща трудова борса, насочена към заетост в различни области на местната икономика, е проведена в Търговище. В нея са участвали деветима работодатели от региона, развиващи дейности в областта на строителството, земеделието, шевното производство, производство на електрически табла за автомобили и еко брикети. Те са обявили общо 49 свободни работни места за сезонен работник в земеделието, работник в строителството и шивач на облекло.

Трудовата борса е посетена от 83 лица от община Търговище. Те са имали възможност да контактуват директно с работодателите. В резултат от проведената трудова борса към края на март се очаква да бъдат разкрити още 20 свободни работни места в селското стопанство и пет места в строителството.