/ БГНЕС, архив
Този механизъм за растеж на заплатите трябва да се усъвършенства. Това не може да бъде въпросният клас квалификация. Това е неравнопоставеност между хората. Някои работници може да са по-производителни, а да получават по-ниска заплата. Така коментира пред бТВ Менда Стоянова, председател на бюджетната комисия в парламента, по повод дебатите около отпадането на клас "прослужено време".  
 
Добавката за професионален опит и стаж се запазва

Според нея мерките, които държавата може да предприеме за увеличаване на доходите, са мерките за стимулиране на бизнеса и минималната работна заплата. "Ангажиментът за увеличаване на учителските заплати ще бъде изпълнен", обеща Стоянова.

Индустрията готова на протест заради клас "Прослужено време"

По-късно днес от Асоциация на организациите на българските работодатели (АОБР) ще обосноват на нарочна пресконференция своето предложение за отмяна на допълнителното трудово възнаграждение за придобит трудов стаж и професионален опит (т.нар. "клас прослужено време").
 
Валери Симеонов: Класовете за прослужено време трябва да отпаднат

Представителните работодателски организации ще мотивира отново многократно декларираната своя позиция за отказ от провеждане на преговори за определяне на прагове на МОД до приемане от социалните партньори и държавата на консенсусен модел за определяне на минимална работна заплата в България.