КТ Подкрепа вещае протести наесен, ако не се работи за подобряване на жизнения стандарт
КТ Подкрепа вещае протести наесен, ако не се работи за подобряване на жизнения стандарт / снимка: БГНЕС, aрхив
КТ Подкрепа вещае протести наесен, ако не се работи за подобряване на жизнения стандарт
64626
КТ Подкрепа вещае протести наесен, ако не се работи за подобряване на жизнения стандарт
  • КТ Подкрепа вещае протести наесен, ако не се работи за подобряване на жизнения стандарт

Нови протести ще има наесен, ако правителството не започне да работи за подобряване на жизнения стандарт на хората, това послание отправиха от КТ „Подкрепа" към новия кабинет. В отворено писмо до Народното събрание синдикалистите призовават за дебат по приоритетните за страната ни области. От конфедерацията споделиха притеснението си, че кабинетът „Орешарски" може да работи за интересите на бизнеса за сметка на интересите на гражданите, и предупредиха, че следващият протест ще бъде с тяхно участие.

От КТ Подкрепа призоваха новото правителство да работи за решаване на проблемите с безработицата, в пенсионната система, здравеопазването и образованието, вместо да се отдава на политически разправии. В контекста на вчерашната среща с работодателите вицепрезидентът на конфедерацията Димитър Манолов заподозря, че кабинетът ще се съобразява с техните интереси и бъдещи предложения за промени в Кодекса на труда.

„Това, което мен ме притесни, е, че се подготвя именно този сценарий: дайте днес ще поговорим за регулативните режими, които без съмнение пречат на бизнеса и след като без съмнения пречат, значи без съмнение пречи кодекса", коментира той.

От конфедерацията припомниха, че 42-рото народно събрание е избрано, за да извади страната ни от катастрофалната ситуация, и предупредиха, че ако не се работи за гражданския интерес, до няколко месеца ще има нови протести.