Коста Рика най-популялна дестинация в Централна Америка
Коста Рика най-популялна дестинация в Централна Америка / netinfo

Седемте държави от Централна Америка преживяват силен подем в туризма тази година. През 2007 г. близо 8 млн. души от целия свят се очаква да посетят градове като Тикал (Гватемала) и Копан (Хондурас); екологичните резервати с дива природа и плажовете на Коста Рика; Панамския канал, вулканите и колониалните градове
на Никарагуа, предаде ДПА.


Около 100 000 туристи се очакват само от Германия, съобщи Пилар Кано, генерален секретар на Агенцията по туризъм на Централна Америка (CATA).


В реч в столицата на Коста Рика Сан Хосе при откриването на панаира "Туристически пазар в Централна Америка" (CATM) Кано посочи: "Общата маркетингова дейност на страните от региона, включително и в Европа, както и стабилната политическа ситуация се оказаха плодотворни".

Белиз и Салвадор също отчетоха по-голям брой туристи спрямо 2006 година. Миналата година около 7 млн. души са посетили Централна Америка.

Коста Рика остава най-популярната дестинация в региона. През 2006 г. страната е посрещнала 1,725 млн. души, а министърът на туризма Карлос Рикардо Бенавидес очаква броят им да се увеличи с близо 10 на сто тази година.


"Туризмът е средство за препитание на хората от тези седем държави", посочи Бенавидес. "За да остане така, ние трябва да продължим да работим за мир, както и за опазване на климата и околната среда".