ДАТ ще отговори на негативния доклад за туризма
ДАТ ще отговори на негативния доклад за туризма / netinfo

Държавна агенция по туризъм възнамерява възможно най-скоро да върне отговор на Световния съвет по туризъм по повод доклада на организацията, според който България ще остане дестинация за бедни туристи през следващите 10 години. Това каза в интервю за предаването „Денят” на Дарик председателят на Държавната агенция по туризъм Марио Ал Джебури.

Не сме съгласни с всичките доводи, които те излагат в доклада, и имаме сериозни претенции, че трябва да се чуе нашият отговор на този доклад, допълни Ал Джебури.

Авторите на доклада са различни работни групи в Световния съвет по туризъм, които постоянно разглеждат различните туристически дестинации и изказват своето мнение. Понякога нормално за всички бюрократични организации е информацията да не е толкова актуална, с не толкова много съпровождаща я фактология.

Запитан за това, дали негативните оценки в доклада на организацията могат да навредят на имиджа на страната ни, Марио Ал Джебури заяви: „Ние сме достатъчно напреднали в развитието на устойчив туризъм в България. Оттук нататък има да градим върху това – да излезем на световните пазари с добра и интелигентна реклама. Приоритетите ще бъдат развиването на алтернативните видове туристически продукти, повишаване на качеството. И по този начин ние ще гарантираме - независимо от различните доклади, които се пишат - хората, които търсят България като туристическа дестинация, да остават удовлетворени и да се повишава техният брой.”