БСП сравни министър Найденов с кралица Мария-Антоанета заради хляба
БСП сравни министър Найденов с кралица Мария-Антоанета заради хляба / снимка: Sofia Photo Agency, архив
БСП сравни министър Найденов с френската кралица Мария-Антоанета
55627
БСП сравни министър Найденов с френската кралица Мария-Антоанета
  • БСП сравни министър Найденов с френската кралица Мария-Антоанета

БСП оприличи земеделския министър Мирослав Найденов на френската кралица Мария-Антоанета и репликата й : „Като няма хляб, да ядат пасти". Повод за сравнението на социалистите стана ситуацията с поскъпването на хляба. Лидерът на левицата Сергей Станишев пък за пореден път призова управляващите да си ходят, защото не се справят.

Според лидера на социалистите отсега нататък пътят на ГЕРБ е само един – извън властта.

„Това е едно отиващо си правителство. Лебедова песен за господин Борисов и неговата компания. Въпросът е колко вреди и щети ще успеят да нанесат в последната година, правейки всичко ударно, като за последно", коментира соцлидерът.

Депутатът от левицата Михаил Миков оприличи земеделския министър Мирослав Найденов на френската кралица Мария-Антоанета и прословутата й реплика към хората: „Като няма хляб, да ядат пасти". „Това бил най-вкусният хляб в Европа. Да де, ама тези, които нагъват предимно хляб, няма как да сравняват с други европейски страни колко е вкусен техният хляб", допълни народният представител.

Според Миков правителството така и не казва как ще компенсира доходите на хората, след като хлябът поскъпне. Социалистите допълниха, че от 20 години насам не са имали по-високи ценови равнища на зърното и брашното.