Здравето е в твоите ръце
Здравето е в твоите ръце / снимка: Българска асоциация на професионалистите по здравни грижи

Под мотото „Здравето е в твоите ръце" в морската столица ще се проведе кампания, чиято цел е профилактика на вътреболничните инфекции, чрез повишаване на качеството на хигиената на ръцете сред медицинските специалисти и обществото.

Кампанията ще се проведе на два етапа. Първият е насочен към професионалистите по здравни грижи, чрез провеждане на обучителен курс, информират от Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи.

Вторият етап от кампанията ще бъде насочен към жителите и гостите на Варна. За целта на входа на Морската градина ще бъде разположена шатра, брандирана с логото на кампанията. На това място освен модератор ще има и 2 пункта за тестване на дезинфекцията на ръцете. Ще се раздават листовки, малки опаковки дезинфектант и някои дребни подаръци, като едновременно ще се разяснява важността на дезинфекцията на ръцете в обществото, сред децата, в обществени институции и организации.

Консолидатор на кампанията ,,Здравето е в твоите ръце" е Медицинския университет във Варна, който тази година чества три годишнини - 55-тата годишнината на университета, 15-годишния юбилей на Факултета по обществено здравеопазване и 10-годишния юбилей на Катедра „Здравни грижи".

Мероприятието се осъществява под егидата на Община Варна.