/ БТА
Засилени проверки за висока скорост и нощни гонки в Ямбол извършва „Пътна полиция“. Предстои и специализирана акция за дрогирани и пияни на пътя. Това съобщи пред журналисти старши инспектор Емил Пенев, началник на група в сектор „Пътна полиция“, след заседание на Областната комисия по безопасност на движението.

Постъпили са сигнали от жители на Ямбол за неспазване на правилата на движение по булевардите „Ген. Владимир Заимов“, „Граф Игнатиев“ и „Димитър Благоев“, както и по ул. „Страхил войвода“ в Ямбол, посочи заместник-областният управител Николай Костадинов по време на заседанието. 

От началото на тази година в Ямбол са установени 37 шофьори, управлявали след употреба на алкохол и наркотици. Отнети са повече от 20 автомобила. Установени са 40 водачи, шофирали с превишена скорост в тези участъци. Наложени са 90 глоби по фиш и 13 акта за управление на технически неизправни автомобили, каза старши инспектор Пенев. 

По думите му гонките са предимно по Крайречния булевард и бул. „Граф Игнатиев“ в града. „Наситили сме там с патрули, правим всичко възможно да ги спрем“, подчерта той. Оплаквания за силен шум от автомобили в нощните часове има от живеещи в района на бул. „Ген. Владимир Заимов“. „Живеят доста близо до самия път, това е проблемът. Там гонки няма, отсечката е къса“, уточни Пенев.

В тези участъци от началото на годината са спрени от движение 12 моторни превозни средства с неизправни шумозаглушителни устройства. Проверките в града продължават, каза още той.
Мира Безус/БТА