/ Община Ямбол
Във връзка с наближаването на коледните и новогодишни празници се организира коледен базар в Ямбол, който ще се проведе от 5 декември до 4 януари, съобщиха от Общината.

Желаещите да участват в базара следва да подадат заявление за издаване на разрешение в Центъра за административно обслужване в сградата на Общината, от 24 до 28 ноември,  като задължително се попълва декларация за асортимента на предлаганите стоки. 

Магията на коледния дух завладя Бургас (СНИМКИ)

В базара имат възможност да участват физически и юридически лица, занаятчии, художници, земеделски производители. За извършването на търговия с хранителни стоки участниците трябва са регистрирани по реда на Закона за храните в ОДБХ.

Общината е осигурила десет дървени къщички и допълнителна открита площ за разполагане на търговци на улица „Георги С. Раковски“, площад „Освобождение“ и улица „Цар Освободител“.

На щандовете ще се предлагат празнични сувенири и украшения, ръчно изработени подаръци, коледни лакомства и напитки. Заповедта и пълният регламент за участие в Коледния базар са публикувани на страницата на Община Ямбол: